Straipsniai

Džiovintos šaltyje braškės

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
Liofilizacija – tai procesas kurio metu uogos, vaisiai ir daržovės yra džiovinamos šalčiu.
Džiovintos šaltyje braškės gaunamos iš pradžių jas užšaldant vakuumo kameroje, tuomet dideliame šaltyje (siekiančiame net -80°C) išdžiovinant. Liofilizacijos metu vanduo, esantis braškėse išgaruoja. Džiovintos šaltyje braškės tampa sausos ir labai lengvos. Liofilizuotos braškės yra apie 10 kartų lengvesnės nei šviežios braškės, tiksliau iš 1 kilogramo šviežių braškių išeina vos 100 gramų šaltyje džiovintų liofilizuotų braškių. Džiovinimas šalčiu – liofilizacija, nepakeičia braškių dydžio, formos, skonio ir kvapo, jie išlieka nepakitę.
Tad džiovintos šaltyje braškės lygiai taip pat kaip ir šviežios yra nepamainomas vitaminų ir mikroelementų šaltinis. Šaltyje džiovintos uogos puikus pasirinkimas rudenį, žiemą ir pavasarį, kuomet organizmui ypač trūksta vitaminų ir mineralų.
Džiovintų šaltyje braškių maistinė vertė (100 g) – 1200 kJ/287 kcal: riebalų 3.7 g (iš jų sočiųjų 0.29 g), angliavandenių 50.9 g (iš jų cukrų 50.56 g), skaidulinių medžiagų 15.6 g, baltymų 7.57 g, druskos 0 g.
Džiovintos šaltyje braškės visiškai natūralios, jose nėra pridėtinio cukraus. Liofilizuotos braškės puikus užkandis visiems: nuolat skubantiems kelyje, sėdintiems biure ar aktyviai sportuojantiems. Tai produktas ypač tinkantis vegetarams, veganams ir žaliavalgiams, raw mitybos šalininkams.
 
Braškių produktai

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Braškės – uogų karalienės. Turtingos savo sudėtinėmis medžiagomis, tokiomis kaip: vitaminai, mineralai, ir antioksidantai. Tai ne tik labai skanios, bet ir sveikos uogos. Todėl siūlome braškėmis mėgautis ne vien sezono metu.
Mūsų ūkyje užaugintos braškės yra aukščiausios kokybės, skinamos rankomis, atrinktos. Iš jų gaminami įvairūs braškių produktai: šviežios braškių uogos šaldomos, liofilizuojamos (džiovinamos šaltyje), verdama braškių uogienė, džemai, spaudžiamos sultys, gaminamas braškių sirupas, želė juostelės, guminukai, ledai ir braškių vynas.
Braškes šviežias, šaldytas ir liofilizuotas galima naudoti ir kaip užkandį ir kaip vieną iš patiekalo ingredientų, tad eksperimentuokite ir dėkite braškes į desertus, kokteilius, košes, padažus, salotas ir kitus patiekalus. Braškės ypač dera su bananais, ananasais, apelsinais, pienu, grietinėle, šokoladu, mėta ir baziliku.

Braškių veislės

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Braškių veislių esama labai daug. O ir kasmet yra išveisiama vis daugiau naujų braškių veislių. Naujos braškių veislės keičia senas, tačiau kai kurios senosios braškių veislės dar iki dabar yra įsitvirtinusios ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje.
Braškių veislės lemia uogų formą, skonį, tvirtumą, atsparumą ligoms, šalnoms ir kitiems svarbiems gamtos faktoriams. Vienos veislės duoda dideles uogas, kitos mažesnes, o ir skonis jų visų skirtingas - vienos saldžios kaip medus, kitos gaivios kaip arbūzas, trečios primena šokoladą.
Mūsų ūkyje auginamos šios braškių veislės: Honeyone, Sonata, Deluxe, Asia, Malwina ir Faith. Tačiau neapsiribojame šiomis keliomis veislėmis ir vis papildome savo ūkį naujomis perspektyviomis elitinėmis braškių veislėmis.
Mūsų ūkyje galite įsigyti ir braškių uogų, ir braškių sodinukų.
Ragaukite ir atraskite savo mėgstamiausias!

©Kopijuoti Draudžiama 2022 | www.braskiuuogos.lt