Džiovintos šaltyje braškės

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Liofilizacija – tai procesas kurio metu uogos, vaisiai ir daržovės yra džiovinamos šalčiu.
Džiovintos šaltyje braškės gaunamos iš pradžių jas užšaldant vakuumo kameroje, tuomet dideliame šaltyje (siekiančiame net -80°C) išdžiovinant. Liofilizacijos metu vanduo, esantis braškėse išgaruoja. Džiovintos šaltyje braškės tampa sausos ir labai lengvos. Liofilizuotos braškės yra apie 10 kartų lengvesnės nei šviežios braškės, tiksliau iš 1 kilogramo šviežių braškių išeina vos 100 gramų šaltyje džiovintų liofilizuotų braškių. Džiovinimas šalčiu – liofilizacija, nepakeičia braškių dydžio, formos, skonio ir kvapo, jie išlieka nepakitę.
Tad džiovintos šaltyje braškės lygiai taip pat kaip ir šviežios yra nepamainomas vitaminų ir mikroelementų šaltinis. Šaltyje džiovintos uogos puikus pasirinkimas rudenį, žiemą ir pavasarį, kuomet organizmui ypač trūksta vitaminų ir mineralų.
Džiovintų šaltyje braškių maistinė vertė (100 g) – 1200 kJ/287 kcal: riebalų 3.7 g (iš jų sočiųjų 0.29 g), angliavandenių 50.9 g (iš jų cukrų 50.56 g), skaidulinių medžiagų 15.6 g, baltymų 7.57 g, druskos 0 g.
Džiovintos šaltyje braškės visiškai natūralios, jose nėra pridėtinio cukraus. Liofilizuotos braškės puikus užkandis visiems: nuolat skubantiems kelyje, sėdintiems biure ar aktyviai sportuojantiems. Tai produktas ypač tinkantis vegetarams, veganams ir žaliavalgiams, raw mitybos šalininkams.
 
©Kopijuoti Draudžiama 2020 | www.braskiuuogos.lt